Папський трон у Кліментінському залі Апостольського палацу у Ватикані замінили на звичайне крісло. Як пише італійська газета La Stampa, це зробили за вказівкою нового Папи Римського Франциска. Понтифік зазначив, що в його резиденції «достатньо місця і для трьохсот чоловік», і розпорядився провести в палаці реконструкцію.
 

Крім того, за інформацією BBC News, Папа планує 28 березня відвідати римську в'язницю для неповнолітніх та омити ноги ув’язненим. Цей обряд Хорхе Маріо Бергольо незмінно проводив у четвер Страсного тижня будучи архієпископом Буенос-Айреса, повідомляє «Лента.ру».

Папа Франциск - колишній кардинал Хорхе Маріо Бергольо - очолив католицьку церкву 19 березня і висловив намір жити скромніше, ніж його попередники, й активніше допомагати нужденним. Він велів, зокрема, щоб запрошення на Месу спогади Таємної вечері у Великий четвер (у католиків у 2013 році - 28 березня) розподілили серед бідних.

76-річний Франциск - перший в історії аргентинець і перший же єзуїт, який зайняв папський престол. Конклав кардиналів вибрав його Папою 13 березня, оскільки колишній папа Бенедикт XVI у лютому покинув престол, пославшись на поганий стан здоров'я і похилий вік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

710