Процедура надання в довгострокову оренду ділянки лісу в Карпатах ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур» відповідала законодавству. Про це йдеться у листі генерального директора «ІК «Спорт-Тур», який надійшов на адресу ForUm'у.

Представляємо повний текст листа:

«20 березня 2013 інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на «Закарпаття онлайн» розмістило «сенсаційну новину» - «Губернатор Закарпаття подарував Медведчуку 63 гектари лісу?».

Але в черговий раз «доброзичливці» «сіли в калюжу», тому що встановлену законодавством процедуру надання лісової ділянки в довгострокову оренду нашому ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур» без вилучення у постійного користувача ДП «Воловецьке лісове господарство» вирішили видати за щось надзвичайне.

Чи є в цьому щось надзвичайне?

Господарська діяльність у сфері розвитку рекреаційних комплексів на Закарпатті ведеться не однією сотнею підприємств, звичайно, всі вони отримують в оренду лісові або земельні ділянки згідно з чинним законодавством.

Розміри цих ділянок залежать від проектів з розвитку та фінансових можливостей орендарів, які, між іншим, поповнюють бюджет за рахунок орендної плати.

Для тих, хто не знає деталей, повідомляю, що ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур» у 2005 році придбало у ФК «Динамо-Київ» і завершило будівництво спортивно-розважального комплексу в с. Жденієве Воловецького району Закарпатської області.

Задля справедливості мушу зазначити, що саме завдяки будівництву бази в с. Жденієве та с. Збини був проведений газ, заасфальтована й освітлена дорога, встановлений ретранслятор мобільного зв'язку.

На основі добросусідських відносин надається фінансова допомога місцевій громаді та школі. Так, коштами ТОВ відремонтований місцевий Будинок культури, школа регулярно отримує допомогу для проведення спортивних заходів, забезпечується спортивним інвентарем, формою і т.д.

На даний момент в оренді ТОВ «ІК« Спорт-Тур» знаходиться лісова ділянка. За допомогою фахівців Воловецького лісгоспу (але за наші гроші) вона утримується в гарному стані. За цей час на території нами висаджено 28 000 саджанців смереки та ялинки.

Після отримання в оренду нової території будуть прокладені нові «стежки здоров'я», які будуть облаштовані малими архітектурними формами.

Ми і наші гості любимо Карпати.

Ці гори і ліси зачаровують, зцілюють, дарують людям бадьорість і здоров'я. А ми за це дякуємо їм бережливим ставленням і турботою.

Створюється враження, що окремі ЗМІ навмисно висвітлили цю подію так, щоб на порожньому місці створити сенсаційний інформаційний привід, нібито ця ділянка була протизаконно надана в оренду.

Генеральний директор ТОВ «ІК« Спорт-Тур» Гринь С. О».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399