Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не знає, чи повернеться сьогодні парламент до розгляду постанови про київські вибори. Таку думку, як передає кореспондент ForUm’y, він озвучив у ході брифінгу.

Тим не менше, Єфремов запевнив журналістів, що народні депутати від Партії регіонів готові проголосувати за дану постанову у першому читанні.

«Якщо буде така пропозиція, наша партія підтримає даний проект у першому читанні. Нам незрозуміла їхня (опозиції - Ред.) точка зору. Якщо вони не будуть голосувати за нього», - сказав він.

Також Єфремов підкреслив, що без рішення Конституційного суду питання київських виборів складно повернути у правове поле.

«Кажуть, що ПР бере на себе весь негатив з цього питання. Так, це так. Але хтось у державі повинен бути відповідальним, щоб унормувати всі питання, прописані законом. Неможливо так жити далі: приймати політичні рішення, а потім охати-ахати», - резюмував лідер регіоналів.

Як повідомляв ForUm, найближча дата, на яку парламент може призначити вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради, - 16 червня.

19 березня в Конституційний суд України (КС) надійшло подання 48 народних депутатів щодо тлумачення низки положень Конституції і закону про місцеві вибори, що стосуються місцевих виборів у Києві.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада не змогла призначити дату виборів мера Києва і депутатів Київської міської ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231