Голова КМДА Олександр Попов планує найближчим часом масовий демонтаж незаконно встановлених кіосків. Про це з посиланням на джерело в КМДА пише 21 березня газета «Сегодня» у статті «Кінець київської МАФії близький?»

Як зазначає видання, головна причина таких жорстких дій столичного градоначальника - МАФи - становить серйозну загрозу безпеці жителів міста. Миритися з цим глава КМДА не має наміру, оскільки вся відповідальність, у разі чого, ляже безпосередньо на його плечі.

По-перше, безліч нелегальних МАФів розташовано біля виходів і входів у метрополітен і пішохідні переходи. Якщо станеться надзвичайна ситуація, може загинути багато людей.

По-друге, нелегальні кіоски несуть загрозу здоров'ю жителів у всіх районах міста. «Справа в тому, що практично вся продукція, яку продають у таких МАФах, прострочена. У літній період через високу температуру і відсутність необхідних систем кондиціонування та охолодження продукти приходять в непридатність ще до закінчення терміну. Крім того, ціни в МАФах вищі через те, що торговий оборот нижчий, ніж у мережевих магазинах. При цьому вагова продукція часто проходить очищення небезпечними для здоров'я людей підручними засобами та переоформлюється зі збільшенням термінів реалізації», - цитує «Сьогодні» Станіслава Голубова, начальника Управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

І останній аргумент, яким керується Олександр Попов, це настрої киян. За даними столичного Контакт-центру 15-51, проблема засилля МАФів вже зараз перебуває на третьому місці. Про невдоволення киян нелегальними кіосками та кіосками також свідчать результати соцопитувань. Як стверджують фахівці Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу «Перспектива», на сьогодні за масовий демонтаж нелегальних МАФів виступають 70% жителів міста.

Серед головних претензій киян до яток - хамство персоналу, антисанітарія у зоні торгівлі і загроза безпеці людей. У той же час майже 60% жителів Києва вважають, що легальні кіоски, розміщені у спеціально відведених місцях з урахуванням потреб киян, повинні працювати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177