Прокуратура Харківської області за матеріалами Управління Служби безпеки України в області почала кримінальне провадження стосовно лейтенанта Комінтернівського райвідділу м.Харкова, який займався незаконним збутом наркотиків і здирством.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, оперативна інформація про протиправну діяльність міліціонера була отримана СБУ під час проведення заходів з протидії незаконному обігу наркотиків.

«22-річний співробітник відділу у боротьбі з економічними злочинами Комінтернівського райвідділу міліції Харкова організував схему незаконного збагачення. Спочатку він схиляв громадян до вживання наркотиків (канабісу), а потім погрожував жертвам кримінальною відповідальністю. Далі пропонував «домовитися» і вимагав гроші», - повідомив начальник Управління прокуратури області Олександр Бабіков.

19 березня група була затримана «на гарячому». Міліціонери збули наркотики. Не маючи жодних законних підстав, вони увірвалися в квартиру, де перебували особи, які придбали канабіс. За «вирішення проблеми» без кримінальної відповідальності спільники вимагали 24 тис. грн. Після отримання частини хабара (1 тис. дол і понад 4 тис. грн.) учасники злочинної групи були затримані.

Всім членам групи оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.364 (зловживання службовим становищем працівниками правоохоронних органів), ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла посадовою особою), ч.3 ст.368 (одержання хабара у великому розмірі групою осіб) та ч.2 ст.307 (незаконний збут наркотиків, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Перед судом ініційовано питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Слідство у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253