Кабінет Міністрів направить на заходи щодо зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкту «Укриття» в екологічно безпечну систему 728,271 млн грн в 2013 році. Про це йдеться в постанові уряду №166 від 20 березня 2013 року.

Згідно з документом, на підтримку в безпечному стані першого, другого, третього енергоблоків Чорнобильської АЕС та існуючого сховища відпрацьованого ядерного палива буде направлено 488,467 млн грн.

На виведення з експлуатації та частковий демонтаж окремих систем і елементів енергоблоків - 19,26 млн грн.

На здійснення організаційно-технічних заходів з управління, експлуатації, технічного обслуговування, ремонту систем, що забезпечують життєдіяльність Чорнобильській АЕС, забезпечення контролю за станом ядерної та радіаційної безпеки Кабмін направить 149,58 млн грн.

На створення на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС інфраструктури для поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами у 2013 році передбачено 52,553 млн грн.

На звільнення від ядерного палива енергоблоків у 2013 році передбачено 15,576 млн грн.

На розробку проектів, необхідних для припинення експлуатації Чорнобильської АЕС, у 2013 році уряд передбачив 2,835 млн грн.

Як повідомляв ForUm, 12 лютого на Чорнобильській атомній електростанції сталося часткове руйнування стінових панелей і частини легкої покрівлі машинного залу енергоблоку №4 Чорнобильської атомної електростанції над приміщеннями, які не обслуговуються. У зв'язку з цим будівництво об'єкту «Укриття» було призупинене.

Заступник головного інженера ЧАЕС з ядерної та радіаційної безпеки Олександр Новіков заявив, що працівники Чорнобильської атомної електростанції не зафіксували змін радіаційного фону після обвалення.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

630