Україна з 20 березня тимчасово призупинила ввезення свинини з Федеративної Республіки Бразилія, повідомляє прес-служба Держветфітослужби.

«У зв'язку з систематичними виявленням невідповідності показників безпеки м'яса свинини виробництва різних підприємств Бразилії вимогам українського законодавства та керуючись ст. 51 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України з 20 березня 2013 тимчасово припинено ввезення на територію України м'яса свинини з Федеративної Республіки Бразилія », - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, за результатами проведених регіональними державними лабораторіями ветеринарної медицини лабораторних досліджень продуктів тваринного походження - свинини свіжомороженої, заморожених напівтуш домашніх свиней та замороженого м'яса домашніх свиней - було виявлено невідповідність по бактеріологічним та мікробіологічним показникам.

Вантажі, відправлені до введення в дію цього розпорядження, оформляються після проведення розширеного ветеринарного контролю, за умови розміщення їх на митно-ліцензійних складах.

«Суб'єкти господарської діяльності, які займаються імпортом вищезгаданої продукції, належним чином проінформовані», - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, з 27 лютого в Україні оголошено тимчасову заборону на ввезення всіх продуктів тваринного походження виробництва бразильської компанії «ALIBEM COMERCIAL DE ALIMENTOS LTDA».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221