Правильна регіональна політика - важлива умова реальної демократії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, сказав глава Представництва ЄС в Україні, Ян Томбінський.

За словами дипломата, регіональна політика окреслює, яким саме чином суб'єкти соціально-політичного життя на місцях можуть працювати і вирішувати різні проблеми.

«Так, в Європі регіональна політика стала одним з найбільших успіхів Євросоюзу, дуже допомогла змінити на краще ситуацію в країнах-членах об'єднання. Це стосується не тільки великої фінансової підтримки, але й зміни філософії регіонального розвитку. У людей з'являються нові шанси і можливості, зростає конкурентоспроможність регіонів, аж до того, що можна краще використовувати природні ресурси території», - сказав посол.

За його словами, все це зараз вкрай потрібно Україні. «У неї прекрасний потенціал і можливості, і регіональна політика - це людський капітал. Потрібно створити для людей хороші умови, дати їм можливість побудувати інфраструктуру, отримати гарну освіту, доступ до фінансів для повсякденної бізнес-діяльності. Це ресурс, який потрібно вивільнити», - упевнений Томбінський.

За його оцінкою, багато людей з України їдуть працювати за кордон. «Правильна регіональна політика здатна бути інструментом призупинення цього тренда і дати майбутнім поколінням можливості для розвитку. На подібні цілі європейські інституції можуть виділити Україні 31 млн євро», - зазначив чиновник.

Томбінський зазначив, що здорова регіональна політика не спрямована проти центральної влади, це політика сприяння сталому розвитку країни в цілому. «10 років - хороший відрізок часу для того, щоб впровадити здорову регіональну стратегію, щоб вона принесла плоди», - уклав дипломат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201