Апеляційний суд Донецької області скоротив термін ув'язнення з 7 років до 3,5 років колишньому меру Димитрова Юрію Анісімову, який на смерть збив жінку.

За даними прес-служби прокуратури Донецької області, дане рішення було прийняте 19 березня. Згідно з повідомленням, Апеляційний суд Донецької області змінив вирок суду першої інстанції і визначив Анісімову міру покарання строком на 3,5 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

У прокуратурі нагадали, що в жовтні 2009 року сталося ДТП за участю мера міста Димитрова. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди померла 48-річна жінка - працівниця шахти «Центральна». У крові мера було виявлено 0,75 проміле алкоголю, що відповідає 150 грамам горілки, передає «УНІАН».

Червоноармійський районний суд Донецької області засудив екс-мера в березні 2010 року до 7 років в'язниці за ч.2 ст.286 (порушення Правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, потім вирок був скорочений до 3, 5 років, однак судовий процес на цьому не закінчився.

Так, у травні 2012 дану кримінальну справу було знову направлено до суду першої інстанції на новий судовий розгляд.

Причиною скасування останнього вироку (яким Анісімов був засуджений на 3,5 року) стало те, що суд при дослідженні доказів і виголошенні вироку порушив вимоги кримінально-процесуального законодавства. Апеляційна інстанція запропонувала місцевому суду при новому судовому розгляді усунути порушення та винести законне рішення.

3 грудня 2012 року після нового судового розгляду Анісімов був знову засуджений до 7 років позбавлення волі, і в цей же день був узятий під варту в залі суду.

Але він подав апеляцію на рішення суду від 3 грудня 2012 року, і 19 березня 2013 року суд знову в 2 рази зменшив йому термін позбавлення волі - до 3,5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204