Основні рекомендації, що містяться у звіті Європейської Комісії та Європейської служби зовнішньої діяльності про прогрес у реалізації європейської політики сусідства у відношенні України у 2012 році, українська сторона вже врахувала. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

«Попередній аналіз звіту свідчить, що основні рекомендації, що містяться в цьому документі, вже враховані українською стороною», - йдеться у повідомленні.

МЗС відзначає об'єктивну оцінку досягнень у двосторонніх відносинах і позитивних зрушень в процесі реалізації реформ в Україні.

Зокрема, серед них - парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та узгодження подальших кроків з метою її підписання, прогрес у реформуванні системи правосуддя, набуття чинності нового КПК, схвалення законодавства про адвокатуру і свободу зборів, створення Національного превентивного механізму, початку діяльності Конституційної асамблеї, прогрес в енергетичній сфері та імплементації Плану дій щодо лібералізації візового режиму, підписання оновленого угоди про спрощення оформлення віз.

У МЗС зазначили, що за результатами комплексного вивчення звіту відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд причетних міністерств та відомств України з метою подальшого обговорення в рамках діяльності спільних з ЄС робочих органів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Леонід Кожара переконаний, що українська влада зможе виконати умови для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» в листопаді цього року, і сподівається, що ЄС прийме «політичне рішення» про підписання даного документа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291