Представник вищого військового командування КНДР у четвер

заявив, що ракетні удари можуть бути нанесені по американським військовим базам на Гуамі та Окінаві в разі провокації, передає агентство Рейтер з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

«США не слід забувати, що їхня військова база на Гуамі, з якої злітають їхні бомбардувальники Б-52, і територія Японії, де розташовуються їхні підводні човни і база ВМС на Окінаві, перебувають у зоні ураження наших високоточних систем озброєння», - заявив представник північнокорейського командування.

Раніше в ніч на четвер стало відомо, що імовірно в рамках навчань збройні сили Північної Кореї оголосила повітряну тривогу. За даними агентства Рейтер, сигнал тривоги був переданий о 02:32 по північнокорейському радіо, військовим підрозділам був відданий наказ прийти в стан бойової готовності. Влада Південної Кореї припускає, що сигнал був даний у рамках проведених КНДР навчань, однак влада Північної Кореї цього поки не підтвердила, повідомляє РІА «Новости».

Як раніше повідомляв ForUm, на початку березня Північна Корея на знак протесту проти проведення спільних навчань США і Південної Кореї відмовилася від всіх угод з Південною Кореєю про ненапад і денуклеаризацію, а також припинила дію Угоди про перемир'я, яку було укладено для закінчення Корейської війни 1950 - 1953 років з США, які воювали тоді під прапором ООН. Крім цього КНДР виступила із загрозою нанести ядерний удар по території США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1198