Турецька лівацька екстремістська організація «Революційна народно-визвольна партія-фронт» (DHKP-C) взяла на себе відповідальність за вибухи, що прогриміли у вівторок біля будівель Мін'юсту і правлячої партії в Анкарі, повідомляють місцеві ЗМІ.

Два вибухи сталися пізно ввечері у вівторок у столиці Туреччини поряд з будівлями міністерства юстиції і правлячої партії Справедливості і розвитку (ПСР). Співробітниця Мін'юсту отримала легкі поранення і була виписана з лікарні після надання першої допомоги.

У своєму повідомленні, розміщеному на сайті, лідер DHKP-C Хусейн Февзі Текін заявляє, що напад було спровоковано політикою ПСР, яка, за його словами «кийками пригнічує боротьбу за свободу народу і всі його права», не дотримуючись законів і чинячи розправу «без суду і слідства», повідомляє РІА «Новости».

Угрупування DHKP-C було створене у 1978 році і позиціонує себе як опозиційне щодо США і НАТО. Раніше DHKP-C брала на себе відповідальність за напади на військовослужбовців США та інших іноземців. У США і ЄС вона визнана терористичною організацією.

На початку лютого член DHKP-C 40-річний Еджевіт Шанлі підірвав себе біля службового входу в посольство США в Анкарі. В результаті загинув співробітник охорони посольства, одна відвідувачка отримала поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207