Сьогодні, 20 березня, на засіданні уряду було прийнято акти Кабінету Міністрів України, які визначають правові засади діяльності Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів, повідомляє прес-служба Міндоходів.

Зокрема, розпорядження Кабінету Міністрів України «Питання Міністерства доходів і зборів» надає новому відомству можливість повноцінно розпочати роботу і належним чином виконувати функції, закріплені Указом Президента України від 18 березня 2013 №141.

З метою приведення територіальних органів Міндоходів у відповідність до «Положень про Міністерство доходів і зборів України», Податкового та Митного кодексів України, чинним законодавством України прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів України». Згідно з постановою кількість податкових інспекцій, які працюватимуть у складі новоствореного Міністерства доходів і зборів України, скоротиться шляхом реорганізації і злиття на 37 одиниць і складе 333.

Фахівці Міндоходів підкреслюють, що проведення реорганізації територіальних органів не погіршить умов обслуговування платників, оскільки утворені об'єднані державні податкові інспекції будуть надавати всі необхідні для платників послуги, а дислокація митних органів не зміниться.

Постановою КМУ «Про реорганізацію деяких органів державної податкової та митної служб» врегульовано всі питання комплексної передачі до складу Міндоходів окремих юридичних осіб, суб'єктів публічного права ДПС України та Держмитслужби. Разом із співробітниками цих органів гранична штатна чисельність співробітників міністерства становить 2440 осіб.

З метою чіткого розмежування та уникнення дублювання функцій між структурними підрозділами, поліпшення обслуговування платників окремою постановою уряду («Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2005 р. №179») закріплена правова основа діяльності відокремлених структурних підрозділів територіальних органів Міндоходів, зокрема, управлінь, відділів, секторів, митних постів та відділень.

В результаті реорганізації система територіальних органів Міндоходів приведена у відповідність до «Положення про Міністерство доходів і зборів», що дає можливість забезпечити ефективну організацію роботи по виконанню покладених чинним законодавством на нове відомство завдань і функцій.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство з доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функції адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

515