Всі ліси повинні підпорядковуватися одному відомству. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив сьогодні в ході прес-конференції голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець.

«Потрібно, щоб ліси перебували в одних руках. У нас зараз, на жаль, ліси перебувають у Міністерстві оборони, Міністерстві аграрної політики і продовольства, в обласних державних адміністраціях, у комунальних підприємствах, які не беруть ніякої участі у висадженні нових лісів», - зазначив він.

Крім того, за словами Сівця, деякі землекористувачі непрозоро виставляють деревину на аукціон і продають ліс, як вважають за потрібне.

«Це, природно, позначається на економіці тих областей, де розташовані ці підприємства, і на зарплаті тих людей, які там працюють у цих лісгоспах і військових, і аграрних, і комунальних», - підкреслив він.

За словами глави Держлісагентства, також великою проблемою є те, що в лісах, які підпорядковані Мінагрополітики, Міноборони та облдержадміністраціям, дерева вирубують, а нові не висаджують.

«Але я хочу сказати, що сьогодні на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Микола Азаров поставив жорсткі рамки, щоб Мінагрополітики, Міноборони та обласні державні адміністрації передали Держлісагентству дані підприємства», - повідомив чиновник.

Зокрема, за словами Сівця, ліси, що підпорядковані Мінагрополітики та Міноборони, будуть передані на баланс агентства до 1 травня, а ліси облдержадміністрацій - до 1 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

486