Україна достроково виконала низку заходів щодо євроінтеграції. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив сьогодні в ході брифінгу в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«У процесі підготовки до підписання угоди про Асоціацію з ЄС влада приділяє особливу увагу виконанню плану першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС на 2013-й рік, який був прийнятий 13 лютого. Цей план містить 71 захід. Станом на сьогоднішній день виконано 6 заходів», - зазначив він.

Зокрема, за словами Перебийноса, виконаними вважаються пункти, що стосуються підписання угоди з ЄС про отримання макрофінансової допомоги, низки законопроектів у сфері фінансового контролю, реформування Кримінально-виконавчої служби, у сфері митних тарифів, використання коштів ЄС та ін.

«Невиконання завдань плану на сьогоднішній день немає. Більше того, виконано кілька завдань, терміни яких ще не настали», - підкреслив Перебийніс.

За його словами, серед завдань, виконаних достроково, - вдосконалення проведення виборів, проведення інституційної реформи у сфері моніторингу та контролю державної допомоги суб'єктам господарювання, підготовка проекту реалізації державної політики у сфері інформування та налагодження комунікацій з громадськістю тощо.

Перебийніс поставив акцент на тому, що робота стосовно виконання плану є пріоритетною для уряду і ведеться в усіх напрямах. Його виконання розраховане на рік.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 року «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

609