Комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає, що країни «Східного партнерства» заслуговують амбітного майбутнього. Про це комісар заявив сьогодні на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту.

«Вони заслуговують амбітного майбутнього», - сказав Фюле.

Комісар зазначив, що перспектива приєднатися до Євросоюзу відповідно до статті 49 Угоди ЄС повинна сприяти розвитку демократії, верховенства права та прав людини в країнах «Східного партнерства».

Він підкреслив, що прийняті сьогодні Єврокомісією документи щодо прогресу країн, які підпадають під Європейську політику сусідства, свідчать про те, що ЄС і партнери все ще перебувають на початку процесу. «Ясно, що перехід до демократії та її консолідація потребуватиме часу», - зазначив Фюле, повідомляє «УНІАН».

При цьому він висловив переконаність у необхідності підтримувати співробітництво з сусідами, незважаючи на всі існуючі труднощі.

«Я гордий дізнатися, що, за даними останнього Євробарометра, люди в країнах-сусідах на Сході та Півдні відзначили, що права людини і солідарність - це характеристики, які найкраще характеризують ЄС. Я думаю, це також результат нашої роботи», - підкреслив Фюле.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252