Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що Україна стоїть перед «фундаментальною дилемою» - це для Києва вибір між сучасністю і демократією, з одного боку, та іншою цивілізаційною моделлю, з другого. Про це глава зовнішньополітичного відомства заявив, представляючи у польському Сеймі пріоритети закордонної політики Польщі на 2013 рік, повідомляє Польське радіо.

За словами Сікорського, «Україна стоїть перед фундаментальною дилемою, яку можна порівняти з серединою XVII століття і початком XX століття. Це для Києва вибір між сучасністю і демократією, з одного боку, і іншою цивілізаційною моделлю, з другого».

У той же час дипломат підкреслив: «Якщо Україна створить умови для підписання Угоди про асоціацію, Польща буде відстоювати надання Києву «європейської перспективи» на найближчому саміті Східного партнерства», повідомляє «УНІАН».

Як сказав Сікорський, «великі надії ми пов'язуємо з листопадовим самітом Східного партнерства у Вільнюсі. Повним успіхом ми визнаємо підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Україною і завершення переговорів у справі аналогічного розуміння з Молдовою, Грузією та Вірменією. Ми прагнемо до того, щоб громадяни Грузії, України та Молдови, а також Росії були охоплені безвізовим режимом».

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274