Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам утриматися від поїздок до Іраку та Єгипту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу заявив в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«У зв'язку з постійною загрозою скоєння терактів у Багдаді та деяких інших населених пунктах Іраку МЗС рекомендує утриматися від поїздок у цю країну, а також у Єгипет, де ситуація також загострилася», - сказав він.

За словами Перебийноса, в першу чергу слід утриматися від поїздок до Каїра, Олександрії та в інші міста північного Синаю.

У той же час він зазначив, що курортні міста південного Синаю, зокрема Шарм-Еш-Шейх, Таба, вважаються безпечними, проте МЗС рекомендує добиратися у ці міста лише повітряним шляхом.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації українцям, які перебувають у зазначених країнах, необхідно невідкладно звертатися до Посольства України або дзвонити на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України +38 044 238 16 57.

Як повідомляв ForUm, Міністерство закордонних справ України засуджує терористичний акт, вчинений 11 березня 2013 року у місті Дібіс (провінція Кіркук, Республіка Ірак), внаслідок якого загинуло 5 і було поранено більше 100 чоловік, включаючи десятки учнів місцевої школи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212