У селі Комишівка Ізмаїльського району Одеської області п'ятеро чоловіків напали на чабана і викрали стадо з 300 овець, які перебували під його охороною, повідомляє прес-служба Головного управління МВС України в області.

Вночі зловмисники на трьох автомобілях під'їхали до вівцеферми, під загрозою насильства зв'язали охоронця. Після цього вони спокійно повантажили овець у свою вантажівку і з місця події зникли. Але незабаром з'явився другий охоронець і, звільнивши напарника, повідомив про подію у міліцію.

По «гарячих слідах» співробітники оперативно-розшукової групи Ізмаїльського міськвідділу міліції затримали транспорт разом з викраденими вівцями.

Виїхавши на місце злочину, мобільна група по дорозі в село зустріла кілька машин, які й викликали підозру у співробітників міліції, оскільки серед кількох легковиків їхав і великий «скотовоз».

У вантажівці були викрадені 300 овець, загальна вартість яких становить понад 200 тисяч гривень. У легковиках було п'ятеро громадян, які в даний час обгрунтовано підозрюються у скоєнні розбійного нападу. Троє із них - жителі Одеси, один - Вінницької області та житель сусіднього району.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій). Всі п'ятеро підозрюваних затримані у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання в судовому порядку запобіжного заходу до кожного з них. Ведеться досудове слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200