Україна має намір провести три зустрічі на міністерському рівні у рамках свого головування в Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу повідомив генеральний секретар ОЧЕС Віктор Цвіркун.

При цьому 23 травня в Ялті планується провести зустрічі між міністрами економіки країн-членів ОЧЕС, у ході яких планується обговорити підсумки головування України в цій організації і різні проблеми економічного характеру.

27-28 травня в Одесі відбудеться зустріч міністрів транспорту, де будуть розглянуті темпи будівництва автокільцевої магістралі навколо Чорного моря та проект створення інфраструктури навколо транспортного кільця. Крім того, планується також підписання документів, що передбачають видачу сертифікатів на швидке проходження кордонів у рамках Чорноморського економічного басейну.

Також, за його словами, 21 червня в Одесі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ, на якій будуть підбиті підсумки головування України і передача головування Вірменії.

Нагадаємо, Україна головує в ОЧЕС з 1 січня по 1 липня.

ОЧЕС створена в 1992 році для розвитку економічних відносин між країнами Чорноморського регіону, а також для боротьби з організованою злочинністю і тероризмом.

Членами організації є Албанія, Азербайджан, Вірменія, Болгарія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Туреччина та Україна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255