Позиція фракції Партії регіонів щодо виборів у столиці залишається попередньою - необхідно дочекатися тлумачення Конституційного суду. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу журналістам заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Звернення до КС ми зробили. 48 депутатів підписали, і ми сказали нашим колегам, що для того, щоб не вийти з правового поля прийняття рішень, ми готові проголосувати у першому читанні проект постанови по місту Києву, а потім відразу ж, як тільки КС прийме рішення, ми готові затвердити це питання остаточно. І все, ніяких домислів, ніяких закулісних ігор, ніякі сценарії за цим не стоять і не розглядалися», - сказав він.

Єфремов підкреслив, що таке рішення приймалося на засіданні фракції ПР. «Починаються домисли, називаються Адміністрація Президента, прізвище її глави. Але я можу сказати моїм колегам: це питання я вирішував з радою фракції і з юристами, які працюють разом з нами. У мене немає точки зору на сьогоднішній день ні Адміністрації Президента, ні Кабінету Міністрів, ні КМДА, на жаль», - заявив парламентарій.

У той же час депутат назвав негативною ситуацію навколо київських виборів. «Є жахливий кінець, а є жах без кінця. Так от те, що діється в Києві - це жах без кінця», - підсумував Єфремов.

Як повідомляв ForUm, сьогодні Верховна Рада відклала розгляд проекту постанови про призначення виборів мера Києва і депутатів Київради.

До Конституційного суду України надійшло подання 48 народних депутатів щодо тлумачення низки положень Конституції і закону про місцеві вибори, які стосуються місцевих виборів у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168