На виробничих площах КП «Київпастранс» триває виготовлення нового трисекційного трамвайного потягу довжиною 31 м і місткістю до 300 пасажирів. Презентувати громадськості його планують вже у травні поточного року, повідомляє прес-служба КМДА.

Кожна секція трамвая на 40-45% матиме підлогу низького рівня, що дозволить прискорити посадку-висадку пасажирів на зупинках, а наявність відкидних рамп для в'їзду крісел-колясок забезпечить можливість користування трамвайним сполученням людям з особливими потребами.

Крім того, трамвай матиме вдосконалену гальмівну систему. А сучасна електронна система управління тягою дозволить до 40% зберігати електроенергію в порівнянні зі старим рухомим складом і забезпечить надійність і плавність динамічних характеристик нового трамваю.

Виробництво власних трамваїв у Києві почалося 2 роки тому. Перший трамвайний вагон моделі Т-3UА-3 або, як його назвали в народі, «Каштан» був презентований громадськості у грудні 2011 року. Його довжина становить 15,2 м, а місткість - 148 пасажирів.

«Ми розпочали виробництво трамваїв два роки тому, щоб задовольнити потреби міста в оновленні рухомого складу. В основному КП «Київпастранс» збирає трамваї: ми отримуємо кузов у металоконструкціях, а потім його повністю оздоблюємо, кабіну робимо самі. 80% всіх необхідних запчастин купуємо в Україні», - розповів заступник голови КМДА Анатолій Голубченко і додав, що на базі КП «Київпастранс» вже виготовлено 6 таких трамвайних вагонів. Зараз вони експлуатуються на лінії швидкісного трамвая на Троєщині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195