Якщо холодна погода триватиме в Україні ще деякий час, тривалість весняної посівної буде коротшою. Незважаючи на це, польові роботи проходять у шести південних областях, де вже засіяно 480 тис. га. Про це сьогодні повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У Криму посів культур ранньої групи завершено на площі 92 тис. га (103% до прогнозу), в Одеській області засіяно 141 тис. га (75%), Херсонській - 131 тис. га (84%), Миколаївській - 63,3 тис. га (71%), Запорізькій - 40 тис. га (18%), Дніпропетровській - 7 тис. га (3%), Донецькій - 3,7 тис. га (2%). Це становить 16% до прогнозу. У минулому ж році на цей момент було засіяно лише 0,4 тис. га гектарів проти 480 у поточному», - сказав міністр.

Він зазначив, що при збереженні погодних умов зими ще протягом деякого часу тривалість оптимальних строків посіву ярих культур буде коротшою. «Це зажадає максимальній концентрації матеріальних ресурсів. Зараз у переважній більшості господарств ресурсів - добрив, палива, насіння, засобів захисту рослин - накопичено відповідно до необхідності», - резюмував глава МінАП, повідомляє «РБК-Україна».

Зазначимо, в поточному році аграрії закупили на 20% мінеральних добрив більше, ніж у минулому. На сьогодні вони мають 157 тис. тонн поживних речовин. Крім того, сільгоспвиробники придбали 23,3 тис. тонн засобів захисту рослин. Завершується закупівля протруйників насіння, яких, при необхідності 892 тонни, тобто близько 872 тонн, або 98%. Також сільгосптоваровиробники придбали 93% дизпалива та 91% бензину від технологічної потреби на весняний період.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203