Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки дозволить комплексно підійти до вирішення основних питань в аграрному секторі.

Так, виконуючи поставлені у ній завдання, Україна вже цього року планує наростити виробництво валової продукції сільського господарства на 8%. Це сприятиме збільшенню експортного потенціалу, надходженню валюти в країну і наповненню бюджету.

Про це сьогодні під час брифінгу в Кабміні заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба відомства.

«У цьому році ми прогнозуємо зростання валового виробництва сільськогосподарської продукції на 8% у порівнянні з попереднім роком. Це дасть можливість забезпечити експортний потенціал, сприятиме надходженню валюти в країну. І, відповідно, це забезпечить значний внесок у ВВП країни», - зазначив Микола Присяжнюк.

Міністр нагадав, що основними завданнями, визначеними Програмою активізації розвитку економіки, є підтримка національного виробника, технічне переоснащення сільського господарства, поліпшення інвестиційного клімату та розвиток міжнародного співробітництва. Він зазначив, що для реалізації цих завдань передбачено низку інвестиційних проектів у галузі тваринництва, сільгоспмашинобудування і т.д. Загалом, завдяки Програмі, планується збільшити прямі іноземні інвестиції в АПК.

«Завдяки виконанню цих завдань буде підтримано повне забезпечення продовольчої безпеки держави. Виробництво валової продукції сільського господарства збільшиться до 2014 року до 260 мільярдів гривень, обсяг експорту сільгосппродукції досягне 22 мільярдів доларів на рік. Це сприятиме збільшенню надходжень до зведеного бюджету до 48 мільярдів гривень», - підкреслив Микола Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231