У Київській міськдержадміністрації вирішено боротися з незаконними МАФами, роблячи ставку на відкритість і прозорість. За дорученням керівника Києва Олександра Попова зараз фахівці КМДА розробляють нову, дуже докладну комплексну схему розміщення малих архітектурних форм у місті.

Схема буде повністю відкритою, її розмістять у вільному доступі на сайті КО «Інститут Генерального плану міста Києва» (http://kievgenplan.grad.gov.ua/). Як розраховують у КМДА, такий підхід дозволить міській владі за допомогою киян оперативно виявляти незаконні кіоски і припиняти нелегальну торгівлю.

«Сьогодні кияни регулярно звертаються до Контактного центру, в районні адміністрації з проханням перевірити законність розміщення того чи іншого кіоску. Нова схема дозволить жителям міста оперативно виявляти незаконні кіоски та інформувати про це міську владу», - сказав заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Як повідомив Голубченко, на сьогоднішній день розроблена схема розміщення малих архітектурних форм в масштабі 1:2000, але вона дозволяє визначити місця розміщення кіосків лише приблизно, з точністю до 10 метрів. Нова комплексна схема розробляється в масштабі 1:500. «Таким чином, ми з точністю до 25 см визначимо розміщення тимчасової споруди», - заявив Голубченко.

Комплексна схема стане в нагоді і підприємцям. Для них буде корисною інформація про наявність вільних місць для розміщення кіосків: зайняті узаконені місця будуть позначені червоним кольором, незайняті - зеленим.

Як раніше повідомлялося, глава КМДА Олександр Попов заявив, що міська влада має намір навести лад у сфері МАФів. «Починаємо дійсно жорстко наводити порядок у цій сфері, - сказав керівник Києва Олександр Попов 18 березня на розширеному засіданні Колегії КМДА. - Доручаю директорові Департаменту міського благоустрою Сергію Садовому попередити всіх власників МАФів, які працюють поза рамками закону, про те, що такі кіоски будуть в обов'язковому порядку демонтовані».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152