Мисливські угіддя на південному березі Криму, передані громадській організації «Товариство мисливців і рибалок «КЕДР», повернуть в користування Криму.

Як повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК, йдеться про угіддя площею 8836 га, розташовані на землях ДП «Алуштинське лісове господарство», НВАО «Масандра» та ПАТ «Алуштинський ефіроолійний радгосп-завод» в межах Маломаяцької, Ізобільненської сільських рад і Партенітської селищної ради.

15 березня 2013 р. товариство «КЕДР» заявило про передачу права користування мисливських угідь Криму. Це питання буде розглянуто Верховною Радою Автономної Республіки Крим. «З питання мисливських угідь надходили численні звернення громадян. У зв'язку з цим ми провели низку робочих зустрічей з керівництвом організації «КЕДР», у результаті чого досягнута домовленість про добровільну відмову від права користування угіддями», - повідомив глава кримського уряду Анатолій Могильов.

Наказом Державного агентства лісових ресурсів України №384 від 08.11.2012 р. «Про реорганізацію державного підприємства« Мисливське господарство «Алуштинське», приймачем його прав та обов'язків визначено держпідприємство «Алуштинське лісове господарство».

Підприємство вже направило клопотання в Держагентство лісових ресурсів України про розгляд питання закріплення за ним мисливських угідь, що вивільняються.

ДП «Алуштинське лісове господарство», як основний землекористувач, має можливості для комплексного ведення лісового та мисливського господарства на території Алуштинського регіону. Крім того, закріплення за вказаним підприємством мисливських угідь, що вивільняються, сприятиме подальшому розвитку вольєрного господарства з розведення диких тварин.

За даними Республіканського комітету АРК по лісовому і мисливському господарству, фактичне користування громадською організацію «КЕДР» мисливськими угіддями протривало трохи більше року, охопивши тільки один мисливський сезон 2012/2013 рр..

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253