В Україну з Білорусі екстрадовано 28-річного уродженця Узбекистану, якого підозрюють у подвійному вбивстві в Рівненській області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

За словами старшого прокурора прокуратури області Раїси Приходько, щоб уникнути арешту, 28-річний іноземець втік за кордон, однак, завдяки міжнародному співробітництву і вжитим заходам розшукової діяльності, місцезнаходження чоловіка було встановлено, він був затриманий працівниками Барановицького районного відділу на транспорті Республіки Білорусь.

За запитом Генпрокуратури України компетентні органи білоруської сторони надали дозвіл на екстрадицію і фактичну видачу іноземця, який 17 березня доставлений в Рівненський СІЗО, зазначили в прокуратурі.

Даний факт зареєстрований в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України. Розслідування резонансного вбивства здійснюють слідчі органів внутрішніх справ.

Хід слідства у кримінальному провадженні знаходиться під контролем органів прокуратури Рівненської області, про результати якого відповідно до укладених міжнародних домовленостей буде повідомлено Республіці Білорусь.

Нагадаємо, у січні 2013 року в селі Трубіци Костопільського району Рівненської області сталося подвійне вбивство - в одному з будинків були виявлені тіла 32-річного чоловіка і 26-річної жінки з ознаками насильницької смерті у вигляді численних колото-різаних ран. У злочині міліція запідозрила чоловіка загиблої жінки, 28-річного уродженця Узбекистану, який працював у Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252