Україна налаштована на подальший розвиток стратегічних відносин зі Сполученими Штатами Америки та співпраці на всіх ключових напрямах взаємодії на основі Хартії про стратегічне партнерство Україна - США. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі із заступником держсекретаря США з політичних питань Венді Шерман, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Україна налаштована на подальший розвиток стратегічних відносин із США, і наша співпраця з ключових питань взаємодії на основі Хартії про стратегічне партнерство є запорукою ефективних спільних дій», - зазначив Янукович. За його словами, Україна цінує допомогу США у розвитку нашої держави по всіх напрямах, зокрема щодо демократизації країни.

Президент також висловив сподівання, що найближчим часом відбудеться зустріч міністра закордонних справ України Леоніда Кожари і державного секретаря США Джона Керрі.

«Такий контакт між керівниками зовнішньополітичних відомств дуже важливий і, на наш погляд, він забезпечить новий двосторонній порядок денний», - підкреслив Янукович.

Він додав, що головування України в ОБСЄ цього року також є одним з найцікавіших аспектів, який міг би бути включений до порядку денного двосторонньої зустрічі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245