В Україні з початку епідеміологічного сезону на грип та ГРВІ захворіло 4,5 млн осіб. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив глава Державної санепідемслужби, головний державний санітарний лікар Анатолій Пономаренко.

«На сьогодні триває 12 тиждень моніторингу епідеміологічної ситуації цього року. Тому ми вже підбиваємо певні підсумки. За результатами аналізу даних лікувально-профілактичних закладів України з початку епідсезону, тобто з 1 жовтня 2012 року, на грип і ГРВІ захворіло близько 4,5 млн осіб, з них 66% - це діти», - сказав експерт.

На його думку, ці дані говорять про стабільний, контрольований і керований епідпроцес. «За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 271 тис. 277 осіб. З них 173 тис., тобто майже 64%, - діти до 17 років. Найвищий показник захворюваності зареєстрований у Києві - 106 на 10 тис. населення, а найменший - у Харківській області - 24,3 на 10 тис.», - зазначив Пономаренко.

Також він підкреслив, що показники захворюваності не перевищують епідпороги у всіх регіонах України, і знаходяться в межах від 2% у Миколаївській області, до 65% в Івано-Франківській області.

Крім того, Пономаренко підкреслив, що загальна кількість вакцинованих проти грипу складає 322 тис. 624 людини, а це 0,7% від чисельності населення України.

Як раніше повідомляв ForUm, за минулий тиждень на грип та ГРВІ в Києві захворіли 29 151 ос.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274