Прем'єр-міністр України Микола Азаров задоволений роботою Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час засідання Кабінету Міністрів у середу.

«Хочу відмітити, що сьогодні Державна служба з надзвичайних ситуацій демонструє непоганий професіоналізм та оперативність», - сказав він.

Як приклад прем'єр нагадав, що 15 березня під час різкого погіршення погодних умов у західних областях вперше завчасно за добу аварійно-рятувальні підрозділи були передислоковані в райони, де очікувалися найбільші ускладнення.

«Таким чином, термін готовності до реагування був скорочений до мінімуму. Для протидії стихії було залучено майже 900 чоловік особового складу і 240 одиниць техніки, а поблизу основних автодоріг розгорнуто 35 пунктів обігріву. Зі снігових переметів були швидко звільнені близько 4 тисяч одиниць автотранспорту та надано допомогу на дорогах близько 7 тисячам громадян», - повідомив він.

На думку Азарова, Україна може щиро подякувати рятувальникам за службу.

Як повідомляв ForUm, Державна служба з надзвичайних ситуацій у кінці минулого тижня завчасно передислокувала техніку до місць можливих ускладнень погодних умов.

У п'ятницю, 15 березня, у Львові майже 30 годин безперервно йшов сніг.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186