Командувач ЗС США в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс заявив, що країни члени Північно-Атлантичного Альянсу готують плани військових операцій для припинення громадянської війни в Сирії, що триває вже два роки.

«Жахливій громадянській війні в Сирії не видно кінця», - сказав адмірал, виступаючи на засіданні сенатського комітету зі збройних сил.

За його словами, низка країн НАТО продовжує розглядати можливість залучення збройних сил для припинення громадянської війни в Сирії, надання допомоги опозиції, включаючи використання ВПС для забезпечення безпольотної зони над територією країни, передає «Інтерфакс».

«Ми готові, якщо нам накажуть, зробити дії подібні з лівійськими», - зазначив адмірал.

При цьому він підкреслив, що, як і під час лівійської кампанії 2011 року, буде потрібно прийняття резолюції СБ ООН, а також згода всіх 28 членів НАТО для використання збройних сил альянсу в Сирії.

Нагадаємо, конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. Він уже обійшовся промисловості країни в 450 млн доларів. За даними ООН, жертвами зіткнень стали близько 70 тисяч осіб. Число сирійців, які втекли з країни, досягло одного мільйона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234