Головуючий на засіданні Верховної Ради не зобов'язаний зачитувати списки незареєстрованих народних депутатів для участі в пленарному засіданні.

Про це під час пленарного засідання парламенту заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Як передає кореспондент, опозиція стала вимагати, щоб Рибак зачитав прізвища незареєстрованих сьогодні депутатів. На що Рибак заявив, що, згідно з Регламентом, він повинен оголосити тільки прізвища тих, хто перебуває у відпустці, на лікарняному або у відрядженні.

«Ніяких більше оголошень я робити не повинен», - сказав він і додав: «За станом на 20 березня у відпустках депутати не знаходяться і, слава Богу, ніхто не хворіє».

У свою чергу лідер парламентської фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що, згідно з досягнутими домовленостями, а також, згідно з вимогами ВР, Рибак зобов'язаний оголосити всіх відсутніх.

Думку Яценюка підтримав заступник голови регламентного комітету, ударівець Валерій Корпунцов. «Головуючий на засіданні парламенту повинен зачитати список прізвищ народних депутатів, які не зареєструвалися на столах реєстрації, поставивши особистий підпис».

«У Регламенті такого немає! Все!», - сказав Рибак.

Варто зазначити, що в парламенті триває словесне протистояння між більшістю і опозицією.

Свободівці скандують «Українська!», якщо представники більшості виступають за трибуною парламенту російською мовою. У свою чергу, коли за трибуну виходить лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок, більшість скандує «Фашисти!».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216