Кіпр потрапив під тиск загроз і ультиматумів. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, під час вступного слова на засіданні Кабміну в середу висловив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Подивіться, що сталося з Кіпром. До деяких пір цілком благополучна незалежна країна потрапила під тиск ультиматумів і погроз. Оповістила про фактично можливу ​​конфіскацію частини коштів вкладів, які знаходяться в кіпрських банках, причому не тільки громадян Кіпру, а й вкладників з усього світу», - сказав прем'єр.

На його думку, це ризики сучасного світу. «Це абсолютно реальні події сьогоднішнього дня. Ситуація, в яку потрапила ця країна, і не тільки вона, повинна всіх змусити задуматися, уточнити систему пріоритетів. Очевидно, що для нас пріоритет - це активізація розвитку економіки та посилення соцзахисту громадян. І перше, і друге абсолютно неможливо без законодавчого забезпечення», - підкреслив він.

Також Азаров нагадав, що уряд вже не перший місяць чекає розгляду цілої низки важливих соціальних законопроектів ВР.

Нагадаємо, парламент Кіпру у вівторок відхилив законопроект про введення примусового списання частини депозитів у вигляді «податку».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218