Житомирські співробітники ДАІ затримали іноземця, який смертельно травмував пішохода і втік з місця ДТП.

За даними прес-служби Департаменту ДАІ МВС України, аварія сталася у вечірній час на 125-му кілометрі автодороги Київ-Ковель поблизу с. Йосипівни, Малинського району.


У міліцію надійшло телефонне повідомлення про те, що на дорозі внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинула жінка.
 

На місці трагедії було встановлено особу загиблої, нею виявилась 54-річна жителька одного із сіл району.

На місці дорожньо-транспортної пригоди експерти виявили уламки і частини деталей автомобіля, який, ймовірно, і збив людину. За ним правоохоронці встановили марку та колір автомобіля і зорієнтували на його розшук співробітників зовнішніх нарядів міліції Малинського та сусідніх районів Житомирщини.
 

«Орієнтування на розшук автомобіля «Лексус» чорного кольору отримали і працівники Державтоінспекції, - сказав начальник відділення ДАІ Малинського МВ УМВС Володимир Савченко. - За вісім кілометрів від місця ДТП на інший автодорозі інспектори виявили автомобіль, який за зовнішніми ознаками відповідав орієнтуванню».

На автомобілі були виявлені значні механічні пошкодження, характерні для наїзду на перешкоду. Транспортний засіб було заблоковано, ось водія в його салоні не було. Однак ще через кілька хвилин даішники виявили чоловіка, який зізнався, що перебував за кермом «Лексуса» і вчинив ДТП.

За словами затриманого, 26-річного громадянина іншої держави, він позичив автомобіль у друзів зі столиці, щоб відвідати родичів у м. Коростень Житомирської області. Дорожньо-транспортна пригода сталася, коли чоловік вже повертався до столиці. У вечірніх сутінках він не помітив жінку, що перетинала проїжджу частину дороги по пішохідному переходу.

За фактом порушення правил безпеки, що спричинило смерть потерпілого, відкрито кримінальне провадження. Чинне українське кримінальне законодавство за подібні дії передбачає від 3 до 8 років ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271