Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко запевняє, що футболісти усвідомлюють всю важливість майбутніх матчів кваліфікації до Чемпіонату світу-2014 і обіцяє, що футболісти грою доведуть свою спроможність.

«Ми чудово розуміємо, яка ситуація склалася в турнірній таблиці нашої відбіркової групи. Вона змушує нас боротися у всіх без винятку матчах, що залишилися. Ускладнює це поточна кадрова ситуація. На жаль, з поважних причин ми не можемо розраховувати на всіх найсильніших гравців, які є зараз в Україні. Про тактику будемо говорити 22 березня. Всі хлопці чудово розуміють, які завдання стоять перед збірною, розуміють відповідальність. 22 березня і побачимо, як ми це розуміємо насправді. Що б хлопці не говорили - це одне, а довести справою - це зовсім інше. Ми відповімо своїми справами», - сказав Фоменко.

Тренер також підкреслив, що мотивація гравців буде набагато вища, ніж в осінніх матчах з Молдовою та Чорногорією. «Не думаю, що з такою мотивацією, яка була в згаданих поєдинках, гравці будуть виходити на поле у ​​найближчих матчах. Мені соромно, що у них була така мотивація. Причини цього я назвати не можу. Можливо, просто недооцінили суперника», - зазначив він, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

За словами Фоменка, головне в сучасному футболі - це пресинг і нав'язування боротьби. «Поясню на прикладі такої команди як" Барселона ". Всі журналісти чомусь вважають, що ця команда грає в атакуючий футбол. Але якщо у «Барселони» прибрати пресинг, то це буде звичайна команда. А так вона не дає нікому грати. За рахунок боротьби, яку вона нав'язує. У футболі все вирішує боротьба. Хто її виграє, той і домагається успіху», - сказав він.

Тренер також підкреслив, що акцентує увагу гравців на те, щоб вони не сперечалися з арбітрами, як це буває в матчах чемпіонату України. «У нас вже була така розмова перед матчем зі збірною Норвегії. Я завжди підкреслюю, що кожен повинен займатися своєю справою. Якщо пролунав свисток, потрібно відходити в оборону, або йти в атаку. Інакше команда залишиться в меншості. Тим більше, арбітр ніколи не залишиться байдужим до розмов з ним: покаже першу жовту картку, потім - другу. Намагаємося донести це до хлопців», - підкреслив він.

Нагадаємо, 22 березня збірна України в рамках кваліфікації до Чемпіонату світу-2014 у Варшаві зіграє з командою Польщі, а 26 березня в Одесі зустрінеться зі збірною Молдови.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271