Міністр фінансів Кіпру Міхаліс Сарріс подав у відставку. Про це в своєму Твіттері повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела Market News International.

Як вказує ForexLive, за твердженнями грецьких ЗМІ, Сарріса змусили подати у відставку, проте, за даними CNBC, вона ще не прийнята, повідомляє «Lenta.ru».

Раніше 19 березня уряд Кіпру повідомив, що Сарріс у вівторок здійснить візит до Росії. Передбачалося, що він проведе переговори з главою російського Мінфіну Антоном Сілуановим. Грецьке видання Kathimerini, не вказуючи джерело інформації, передає, що Сарріс звільнять після повернення з Москви.

У той же час, як передає Agence France-Presse, кіпрський парламент відкрив сесію, присвячену питанню отримання антикризової допомоги з боку ЄС. При цьому в правлячій партії Кіпру Disy раніше заявили, що утримаються від голосування з питання про введення податку на банківські депозити. За даними телеканалу Sigma, на який посилається AFP, аналогічної позиції дотримуються і в інших партіях.

Очікувалося, що ввечері 19 березня кіпрський парламент висловиться щодо нового податку на вклади в місцевих банках, проте потім ЗМІ повідомили, що голосування відкладено на 20 березня. До цього терміни голосування вже зсувалися - спочатку з неділі, 17 березня, на понеділок, а потім - на вечір вівторка.

Влада Кіпру оголосила про намір ввести податок на банківські депозити в суботу, 16 березня. З його допомогою бюджет держави повинен поповнитися на 5,8 мільярда євро. Введення такого податку стало однією з основних умов Євросоюзу, на яких Кіпру буде виданий антикризовий кредит у 10 мільярдів євро. Рішення кіпрських властей погодитися з вимогами ЄС вже викликало критику як у самій острівній державі, так і в інших країнах, у тому числі в Росії.

Як раніше повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов заявив, що рішення Кіпру про введення податку на депозити не сильно відіб'ється на Україні, але може вплинути на світові грошові потоки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212