Введення спецмита на імпортні автомобілі є засобом захисту вітчизняного виробника. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

«Це нормальна практика держави, коли вона захищає свого товаровиробника. Введення мита на автомобілі середнього класу - це не той крок, який може порадувати середній клас українців, але ми зробимо все правильно і захистимо нашого виробника», - сказав перший віце-прем'єр-міністр.

На його думку, це підштовхне українців купувати авто вітчизняного виробництва. «Це буде позитивно для економіки і громадян. Я закликаю вас це оцінювати», - підкреслив він.

На уточнююче запитання журналістів, чи пересяде він на автомобіль вітчизняного виробництва, Арбузов відповів: «Коли наші заводи запрацюють як треба, ми отримаємо інвестиції і розробимо різні автомобілі, я думаю, що я з радістю пересів би на автомобіль вітчизняного виробництва. Але я не Павло Глоба, і не знаю, коли це станеться».

Нагадаємо, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228