Сьогодні народні депутати не встигнуть призначити дату виборів мера Києва і Київської міської ради, передає кореспондент ForUm'у.

Парламент почав розглядати питання про призначення позачергових місцевих виборів.

Під час розгляду глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк попросив позачергово поставити на голосування проект постанови №1030 про призначення чергових виборів депутатів Київської міської ради, а також мера столиці, а потім проголосувати всі постанови про призначення позачергових виборів, а питання про створення тимчасової слідчої комісії з парламентських виборів 2012 року перенести на завтра.

Яценюк зазначив, що сьогодні спливає конституційний термін, коли можна призначити чергові вибори в столиці на 2 червня.

На що народний депутат від фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич заявив, що згідно з Регламентом депутати не можуть переривати голосування питань про місцеві вибори і міняти порядок денний.

Голова парламенту Володимир Рибак сказав, що постанову про призначення дати київських виборів буде розглянуто завтра першим питанням порядку денного. «Сьогодні ми не встигнемо», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, глава парламенту Володимир Рибак вважає, що вибори київського мера мають проводитися одночасно з виборами в міськраду.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310