Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що газові контракти України з Росією не містять юридичних зачіпок для їх опротестування в суді. Про це він сказав під час зустрічі із заступником Державного секретаря США Венді Шерманом.

«Мені іноді ставлять запитання, а чому б його (контракт. - Ред.) через суд не розірвати? Ми б це давним-давно зробили, якби в контракті містилася хоч найменша юридична зачіпка, найменше юридичне обґрунтування розірвання цього контракту. Але немає такого юридичного обґрунтування. Договір абсолютно безправний для України», - сказав Азаров.

Він зазначив, що важко уявити, щоб глава уряду дозволив таке.

«І все таки, це так. У мене, повірте, буває бажання просто розірвати як клаптик паперу і викинути, але я прекрасно розумію, що після цього можуть бути наслідки», - зазначив прем'єр-міністр, повідомляє «УНІАН».

За словами Азарова, вже три роки Україна платить кабальну ціну за газовими контрактами і, на думку прем'єр-міністра, майже безкоштовно прокачує російський газ до країн Європейського Союзу.

«Але зараз ми нарешті наблизилися до того моменту, коли, напевно, ми з Росією домовимося», - підкреслив Азаров.

У той же час він зазначив, що Європейський Союз також не допоміг Україні домогтися прогресу в переговорах з Росією про зниження ціни на газ і сприяв будівництву газопроводів «Північний потік», а також почав будівництво «Південного потоку» в обхід України.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що рано чи пізно газові контракти з Росією будуть переглянуті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

479