У Сирію постійно прибувають найманці для ведення боїв з урядовою армією. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, розповів сьогодні на прес-конференції посол Сирії в Україні Мохаммед Саїд Акілов.

«Іноді кажуть, що у нас йде громадянська війна. Це неправда. У нас йде війна проти міжнародного тероризму. До нас перекидають найманців з усіх країн світу», - зазначив він. За словами дипломата, тільки з одного Тунісу в країну прибули 12 тис. найманців.

«За останні десять років Сирія дуже інтенсивно розвивалася... У Сирії електроенергія доходила до найменшого села, було електрифіковано 99,6% території. Дороги були чудові. Питна вода доходила до кожного будинку. У нас безкоштовна охорона здоров'я аж до найскладніших операцій. Навчання безкоштовне аж до докторантури. Крім того, іноді відправляють за кордон за рахунок держави. Люди добре жили. Середній заробіток у нас був приблизно 350 доларів, але ціни при цьому були дуже низькі... Але цією самостійністю Сирія лякала Захід. Вони не хочуть, щоб хтось піднімав голову», - зазначив посол. Тому, на думку Акілова, сьогодні проти Сирії ведеться інформаційна війна з боку Заходу.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

658