Папа Римський Франциск під час проповіді на Літургії інавгурації закликав віруючих бути чуйними, оберігати кожну людину, кожне створення і піклуватися один про одного. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

«Центром християнського покликання є Христос. Давайте берегти Христа в нашому житті, щоб оберігати інших, щоб оберігати творіння», - сказав понтифік, звертаючись до мирян, які заполонили площу Святого Петра у Римі, до кардиналів, єпископів і священиків.

Він зауважив, що це стосується не тільки християн, але й усіх людей, і має дуже широкий контекст. «Це означає оберігати людей, піклуватися з любов'ю про всіх, про кожну людину, а особливо про дітей, рідних, тих, хто слабший і часто знаходиться десь на периферії наших сердець. Це значить - піклуватися один про одного в родині... Це також означає зі щирістю переживати дружбу», - закликав Папа Франциск.

Окремо звернувся у проповіді Папа до людей, які наділені політичною, економічною владою.

«Хочу дуже попросити всіх, хто виконує відповідальні завдання в економічній, політичній та громадській сферах, всіх чоловіків і жінок доброї віри - давайте будемо «хранителями» творіння Божого плану, вписаного у природу, хранителями навколишнього середовища, ближнього; давайте не дозволяти, щоб шлях нашого світу супроводжували знаки руйнування і смерті! Але щоб «оберігати», ми повинні також піклуватися про себе самих. Давайте будемо пам'ятати про те, що ненависть, заздрість, гординя забруднюють життя! Оберігати - значить чути своїм серцем, бо саме звідти виходять добрі і злі наміри: що творять і руйнують! Ми не повинні боятися доброти, навіть більше - ніжності!» - зазначив Папа Франциск.

Як раніше повідомляв ForUm, 13 березня новим Папою Римським був обраний аргентинець, архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо.

Сьогодні, 19 березня, Папа Римський Франциск зійшов на престол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383