Основними акціонерами авікомпанії "Аеросвіт" є Фонд держмайна України (22%) і компанія «ГенАвіаІнвест», підконтрольна бізнесменові Віктору Пінчуку (25%).

Про це повідомило джерело в керівництві компанії. За даними джерела, відсутність взаєморозуміння між основними акціонерами компанії не раз призводила до зриву проведення зборів акціонерів, неприйняття рішень, спрямованих на стабілізацію фінансового становища компанії і подальший розвиток «Аеросвіту» в умовах світової кризи ринку пасажирських авіаперевезень, повідомляє «Цензор.НЕТ».

За словами джерела, частину акцій «Аеросвіту» контролює голова Наглядової Ради Г. Гуртовий (25%). Частка Ігоря Коломойського становить 10% статутного капіталу компанії, при цьому останній також забезпечував компанію здебільшого середньо- і далекомагістрального флоту через підконтрольні лізингові компанії. При цьому джерело повідомило, що серед акціонерів «Аеросвіту» немає жодних українських фінансових компаній та установ. Фінансові операції компанія в основному проводила через рахунки, відкриті у «ВТБ Банку» та «Приватбанку».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181