У тому, що сьогодні Верховна Рада не затвердила календарний план на другу сесію, немає нічого страшного. Таку думку висловив голова Регламентного комітету і народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко, передає кореспондент ForUm'у.

«Ми затвердили календарний план на тиждень, потім ми допрацюємо (календарний план на другу сесію. - Ред.). У нас є час - наступний тиждень не пленарний. Ми спокійно шукаємо спільну думку», - сказав він.

У той же час Макеєнко зазначив, що спостерігаються колосальні зміни в процесі депутатського голосування. Всі депутати приходять і голосують.

«Відверто кажучи, я здивований такій кількості депутатів у залі і такій дисципліні», - сказав він і додав, що не персонально сьогодні проголосував у сесійній залі тільки один парламентарій.

«Мова йде тільки про одну картку. Ці моменти будуть виправлені і не повторяться. Кожен депутат зробив свій вибір: якщо хоче працювати в Раді - буде, ні - скатертиною дорога», - підкреслив голова Регламентного комітету.

Відповідаючи на запитання, чому міністр оборони Павло Лебедєв бере участь у пленарних засіданнях ВР, і хто він - міністр чи нардеп, Макеєнко відповів: «У даному випадку він нардеп. Завтра засідання комітету з питань регламенту. Є його заява про складення депутатських повноважень. Ми її розглянемо, проголосуємо - питання вичерпано».

Як повідомляв ForUm, народні депутати України відклали розгляд постанови про порядок денний другої сесії Верховної Ради VII скликання.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259