Під час перебування в полоні до журналістки Анхар Кочнєвої викрадачі ставилися добре. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, вона розповіла сьогодні на прес-конференції.

«Коли я була в полоні, в моїй кімнаті були миші. Я їм давала хліб, тобто я так розважалася. Проблеми, звичайно, зі здоров'ям були, тому що не лікували ніяк. Холодно було, я спала з розбитим вікном при мінусовій температурі. Часто не було що їсти, але не тому, що вони такі погані, а тому, що вони там самі часто хлібом на воді перебиваються», - розповіла вона.

«Тобто такого, щоб до мене приходили щодня і говорили: «Ти знаєш, ми завтра тебе вб'ємо» - цього не було. Спочатку охоронці досить доброзичливо ставилися. Казали: «Ми сподіваємося, ти скоро будеш вдома, побачиш дочку». На жаль, потім ставлення змінилося», - розповіла вона.

За словами Кочнєвої, її захопили в полон, коли вона їхала в таксі з пляжу на зустріч з журналістами «НТВ» у Дамаску.

Вона повідомила, що викрадачі були одягнені у форму сірійської армії.

За словами журналістки, разом з нею до рук повстанців потрапив і водій авто, якого згодом сильно побили. Кочнєва повідомила, що пізніше повстанці повідомили про розстріл водія, проте сьогодні їй відомо, що за нього було внесено викуп.

За її словами, вона не намагалася втекти протягом п'яти місяців, оскільки боялася бути спійманою. Разом з тим журналістка зазначила, що втекти було нескладно, оскільки її ніколи не закривали на замок, а охоронці часто спали до години дня.

Кочнєва розповіла, що під час втечі вона просто пішла з дому викрадачів, і їй вдалося навіть понести свою сумку, ноутбук і бідон для молока, який вона використовувала як прикриття.

Як повідомляв ForUm, громадянка України Кочнєва була викрадена в Сирії у жовтні 2012 року бойовиками з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн. Вже на початку 2013 року повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

11 березня родич Кочнєвої повідомив, що цього дня вона втекла і вже знаходиться в Дамаску. Цю інформацію підтвердили у МЗС України.

12 березня Міністерство закордонних справ Сирії передало Кочнєву посольству України в Сирії.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

402