Підготовлена ​​ урядом Програма активізації розвитку економіки забезпечить комплексний розвиток вітчизняного аграрного сектора на найближчі два роки. Зокрема, планується значно збільшити виробництво продукції тваринництва, побудувати нові потужності для зберігання овочів, значно наростити виробництво масложирової галузі. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Реалізація Програми активізації розвитку економіки забезпечить комплексний розвиток вітчизняного сільського господарства на найближчі два роки. Зокрема, планується побудувати і реконструювати 153 тваринницьких комплекси, що дозволить значно збільшити виробництво продукції тваринництва. Крім того, це дозволить зменшити імпорт молочної та м'ясної продукції, а також створити нові робочі місця», - підкреслив Азаров.

Також прем'єр-міністр зазначив, що відповідно до Програми планується побудувати майже в кожній області овочесховища загальною ємністю майже 1,5 мільйона тонн. Він додав, що це дозволить забезпечити безперебійне постачання овочами усіх регіонів України. Крім того, за словами Прем'єра, планується побудувати 5 тепличних комплексів з обсягом виробництва продукції на суму 5 мільярдів гривень.

Що стосується олієжирової галузі, то Азаров відзначив лідерство України в експорті цієї продукції.

«Проте ми плануємо збільшити можливості масложирових комбінатів на 2,5 мільйона тонн. Це дозволить збільшити обсяги переробки насіння олійних культур і наростити експорт соняшникової олії. В результаті чого обсяги експорту досягнуть 10 млрд. гривень », - додав Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого Кабінет Міністрів України завершив тримісячну роботу над Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки.

Відповідно до нинішньої редакції документа, на реалізацію програми в 2013 році заплановано виділити з державного бюджету 23 млрд грн. Крім того, ще 195 млрд грн планується залучити у вигляді приватних інвестицій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254