Апеляційний суд Чернігівської області 19 березня підтвердив законність вироку, яким мер Ніжина (Чернігівська область) Михайло Приходько був засуджений до 6 років позбавлення волі за отримання 35 тис. доларів хабара. Про це повідомив представник прокуратури Чернігівської області.

Таким чином, суд відхилив апеляційну скаргу мера Приходька на вирок Новозаводського районного суду, яким він був визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2. ст.368 Кримінального кодексу (одержання хабара), повідомляють «Українські новини».

Суд підтвердив вирок - шість років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати державні посади протягом трьох років.

Однак суд скасував обвинувачення Приходьку за першим епізодом хабара у 25 тис. доларів (з 60 тис. доларів) за недоведеністю вини.

Також суд залишив без зміни міру запобіжного заходу - підписка про невиїзд.

Суд оголосить повний текст постанови 22 березня.

Виконавчі органи доставлять до Ніжина вирок, візьмуть мера під варту і етапують до призначеного місця покарання.

Нагадаємо, Новозаводський районний суд Чернігова 9 листопада 2012 року засудив мера Ніжина Приходька до 6 років позбавлення волі за отримання 60 тис. доларів хабара.

Підозрюваний вимагав і отримував гроші у керівника одного із київських підприємств банно-оздоровчого комплексу у Ніжині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352