Папа Римський Франциск отримав символи своєї влади: покрите позолотою срібне «кільце рибалки» та паллій із вовни ягняти.


Після цього він прийняв присягу вірності від кількох основних кардиналів католицької церкви, а також очолив спільну молитву. Коротка меса завершилася проповіддю нового Папи Римського - свого роду «інавгураційною промовою», повідомляє «Lenta.ru».

До цього понтифік об'їхав ватиканську площу Святого Петра на відкритому автомобілі, привітав присутніх на ній паломників і туристів, а також помолився біля гробниці Святого Петра в однойменному соборі.

За католицькою традицією, саме цей святий є першим Римським Папою, тому церемонія інтронізації нового понтифіка тісно пов'язана з його ім'ям і спадщиною. Зокрема, «кільце рибалки» - це нагадування про те, що Петро був рибалкою, якому Ісус Христос, за переказами, запропонував стати «ловцем людей».

На церемонії у Ватикані присутні делегації із більш ніж 130 іноземних держав, а також представники багатьох релігійних об'єднань світу, включаючи Вселенського патріарха Варфоломія, який вважається неформальним лідером світового православ'я.

Як раніше повідомляв ForUm, новим Папою Римським обраний аргентинець, архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо.

За дорученням Президента Віктора Януковича на церемонії інтронізації новообраного Папи Римського Франциска 19 березня ц.р. у Ватикані Україну представлятиме віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318