Затримка з призначенням керівництва чотирьох районів Києва (замість трьох звільнених главою Київміськдержадміністрації за недбальство, а також голови Деснянської РДА Віктора Жеребнюка, який пішов у парламент) пояснюється існуванням серйозних протиріч між Олександром Поповим і прем'єр-міністром Миколою Азаровим. Про це пише газета «Сегодня» в матеріалі «Конфлікт Попова з Азаровим триває?»

«Як повідомили джерела в мерії, кандидатури, подані главою KГГA, не влаштовують уряд. У Кабінету Міністрів, схоже, є свої люди для управління районами столиці. А без узгодження з Кабміном Президент не може підписати укази про призначення нових голів РДА», - зазначає автор.

Нагадаємо, голова Деснянської РДА Віктор Жеребнюк був обраний народним депутатом по 14 виборчому округу (Вінницька область) у жовтні 2012 року.

Глава Київміськдержадміністрації Олександр Попов 25 січня подав в Адміністрацію Президента подання про звільнення керівників Голосіївської, Святошинської і Подільської районних адміністрацій. У коментарі журналістам Олександр Попов зазначив, що раніше глави всіх РДА були попереджені про персональну відповідальність за ліквідацію ожеледиці. «За аналізом роботи наших інспекторів, за інформацією, яку ми отримуємо з Call-центру, медустанов (травмпунктів), ми зробили висновки, що найгірша ситуація з реагування на погодні умови була і залишається у Голосіївському, Святошинському та Подільському районах», - зазначив Олександр Попов.

Укази про звільнення за поданням Олександра Попова були підписані Главою держави 4 лютого. З тих пір вже чотири столичні райони залишаються без керівників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134