Міжнародна координація національних відомств внутрішніх справ дозволить краще реагувати на актуальні виклики ХХІ століття. Про це у ході відкриття міжнародного семінару на тему: «Розвиток стратегії міжнародної миротворчої поліцейської діяльності» заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, повідомляє кореспондент ForUm'у.

За словами міністра, становлення інституту міжнародних поліцейських ООН дає можливість додати боротьбі зі злочинністю нового імпульсу глобального характеру, в якому Україна може бути однією із важливих рушійних сил.

Захарченко зазначив, що сьогодні перед правоохоронними органами всього світу стоять завдання боротьби з наркотрафіком, екстремізмом, торгівлею людьми, нелегальною міграцією тощо.

«Наша національна практика показує, що у ХХІ столітті жодна країна, тим більше європейська, не може стояти осторонь від протидії подібним процесам. Тільки міжнародна інтеграція, тільки об'єднання зусиль здатні зробити ефективними заходи протидії та профілактики», - сказав він.

За словами міністра, злочинність давно стала інтернаціональним явищем, що вимагає адекватного рівня дій. «ООН – авторитетна структура, під егідою якої діють багато відповідальних і непростих місій на самих різних континентах. Розвиток інституту міжнародних поліцейських дозволить доповнити цю роботу глибокої соціальної профілактикою правопорушень та екстремізму, що оздоровить загальну атмосферу навіть у найбільш проблемних регіонах», - резюмував Захарченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260