Глава Київміськдержадміністрації рішуче має намір навести у столиці порядок з МАФами. Незаконні кіоски, господарі яких не платять податки у бюджет, псують зовнішній вигляд столиці і викликають нарікання киян, будуть прибрані. У той же час МАФи, які працюють у рамках законодавства, дотримуються усіх приписів, у тому числі щодо санітарно-гігієнічних норм, і затребувані жителями міста, продовжать роботу. Про це йшлося на розширеному засіданні Колегії Київміськдержадміністрації в понеділок, 18 березня.

«Завтра ж проводимо консультації з правоохоронними органами і починаємо дійсно жорстко наводити порядок у цій сфері. Доручаю попередити всіх власників МАФів, які працюють поза рамками закону, про те, що такі кіоски будуть в обов'язковому порядку демонтовані», - сказав у ході наради Олександр Попов.

Керівник міста розкритикував роботу підлеглих щодо наведення порядку з МАФами. «Я не приймаю виправдань, що хтось заважає навести порядок, хтось протидіє. Діяти будемо жорстко. Якщо протидіє суд - демонтуємо МАФи і виставляємо їх перед судом. Якщо протидіють політики - виставляємо перед їхніми офісами», - сказав голова КМДА.

По завершенні засідання Олександр Попов сказав журналістам, що «питання незаконних МАФів у столиці буде закрите протягом дуже нетривалого часу». За його словами, «немає жодного дня, щоб жителі столиці не поскаржилися у Call-центр на МАФи». «Кияни вимагають, щоб ми навели порядок, і запевняю, ми його наведемо. Наведемо, який би опір тих, хто отримує на цьому незаконному бізнесі надприбутки, місто не зустріло би», - сказав Олександр Попов, додавши, що у столиці залишаться тільки ті МАФи, які затребувані киянами, наприклад, задовольняють попит на товари в умовах відсутності поблизу стаціонарних магазинів.

Нагадаємо, що, згідно з опитуванням, проведеним фахівцями Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу «Перспектива» на вулицях Києва, майже 70% киян вважають, що малі архітектурні форми (МАФи), розміщені на тротуарах, біля станцій метро, ​​ а також біля шкіл, необхідно демонтувати. Серед головних претензій киян до МАФів - антисанітарія і бруд навколо кіосків, продаж алкоголю і сигарет неповнолітнім. 62% киян вважають, що МАФи, встановлені у публічних місцях (у переходах, на тротуарах, біля метрополітену), заважають проходу і навіть загрожують безпеці людей.

У той же час більшість киян вважає, що легальні кіоски, розміщені у спеціально відведених місцях з урахуванням потреб киян, повинні працювати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139